Green Rose

Merinoull- og bambusklær til baby og barn: jakker, body, bukser, cardigan, luer, nattposer blant annet
Handlekurven er tom

Bambus

Bambus blir mer og mer populært. Siden det vokser så raskt, er bambusen en lett fornybar ressurs. Den krever kun en tredjedel av den mengden vann i vekstperioden som bomull bruker, og i tillegg har bambusen ingen naturlige skadedyr. Dette betyr at bambus kan dyrkes uten bruk av sprøytemidler eller plantevernmidler, mens bomull ofte krever en stor mengde plantevernmidler for å styre veksten. Bambusplantasjer kan enkelt holdes organisk og plantes hvert år. Selv om økologisk bomull er lett tilgjengelig, er det flere fordeler ved å bruke bambus enn bomull.

bambus

En annen unik kvalitet med bambusfiberen er at den har antibakterielle egenskaper. Dette skyldes et antimikrobielt bio-middel som finnes naturlig i fiberen. Dette gjør bambus naturlig antibakteriell, soppdrepende og motstandsdyktig mot lukt uansett antall vask. Bomull har ikke noe tilsvarende. Denne bio-agenten bidrar til å redusere bakterier som trives på klær og menneskelig hud. Dette betyr at brukeren og stoffet har mindre bakterier som forårsaker ubehagelig lukt.

Bambusen har også gode fukttransporterende egenskaper. Tekstilen ligner planten i dette aspektet. Bambusplanten er svært vann-absorberende. Den er i stand til å ta opp vann tilsvarende inntil tre ganger sin egen vekt! Tekstilen beholder denne evnen til en viss grad. Stoff av bambus har også isolerende egenskaper. Dette betyr at stoffet vil hjelpe brukeren til å holde seg varm om vinteren og kjølig om sommeren.

 

Hamp

Hampfiber er en av de sterkeste og mest holdbare av alle naturlige tekstilfibre og har blitt brukt i over 12 000 år i følge historiske kilder. I Norge ble hampfrø funnet i en skinnpung båret av Osebergdronninga (år 850) i Osebergskipet.

hamp

Hamp ble dyrket for å produsere tau, papir, lerret, klær og andre tekstiler. Hamp er ekstremt allsidig, og i dag kan man telle opp til 25.000 produkter som lages av hamp.

Klær laget av hamp er behagelig å ha på seg. På grunn av den porøse fiberen, er hamp svært vann-absorberende. Det at den er porøs lar hamp "puste", slik at den blir kjølig i varmt vær. På den annen side blir luft som er fanget i fibrene, oppvarmet av kroppen, slik at hamp holder varmen i kjølig vær.

I tillegg til at hampen er sterk, holder den også formen og strekker seg mindre enn noe annet naturlig fiber. Dette hindrer at klær av hamp strekkes eller forvrenges ved daglig bruk.

Hamp er kjent for sin holdbarhet og sin komfort. Jo mer hampen brukes, jo mykere blir den. Hamp er også kjent for å være naturlig motstandsdyktig mot mugg og ultrafiolett lys.

Ved dyrking av hamp trenger man ingen gjødsling eller sprøytemidler. Hamp gjødsler seg selv naturlig. Flere store klesdesignere har også fått øynene opp for miljøvennlig hamp.

Hamp vokser ekstremt raskt. Den har høyere avkastning pr mål enn noen annen avling. Hamp kan produsere 250% mer fiber enn bomull og 600% mer fiber enn lin på like stort areal.

Merinoull

 

Merinoull

Merinoull stammer fra merinosauer. Denne sauerasener spesielt egnet til ullproduksjon.

Ull fra merinosauen er en veldig fin og myk ull som blir brukt i undertøy, baby- og barnetøy, strikkeplagg og annet tøy som skal sitte nært på huden. Merinoullen brukes også i blandingsprodukter for å myke opp hardere ulltyper.

I tillegg klør merinoull mindre enn vanlig saueull.

 

 

 

 

 

 

 

Frakt

kjøp under 800 kr - 100 kr på frakt
kjøp over 800 kr - 160 kr på frakt
   
Pga kraftig reduserte priser
kan vi ikke tilby mer attraktiv frakt

Betalingsmåter

PAYPAL

betal via Paypal med vanlig bankkort

FAKTURA

utsatt betaling